top of page

Смяна на вътрешни интериорни врати

Вътрешните врати е желателно да бъдат избрани, преди започване на ремонтните дейности в дома. Така ще си спестите много нерви и неудобства, тъй като ще се съобразите с вида и размерите на вратите.

Смяната или новото поставяне на интериорни врати е последен, завършващ етап от ремонта в едно жилище. Монтират се последни, след поставяне на подовите настилки и завършване на стените с латекс, тапети или мазилка.

Различните видове строителни дейности трябва да са направени преди монтажа на вратите и съобразени с тяхното поставяне. Вратите се монтират на готов строителен отвор, задължително отвесиран и нивелиран. Всички отклонения на геометрията на строителния отвор биха довели до естетически несъответствия.

Размери на строителния отвор за вътрешни врати по БДС при завършена подова настилка:

202-203 см. Х 71-72 см.

202-203 см. Х 81-82 см.

202-203 см. Х 91-92 см.

Дебелината на стената (зида), може да варира от 7.5 см. до 33 см. (35см., ако зидовете са идеално прави и нивелирани).

На какво трябва да отговаря строителният отвор, за да няма проблеми при монтажа на вратата?

  • успоредни стени на отвора

  • отвесирани стени с еднаква дебелина

  • готова подова настилка

Често срещани проблеми са:

стените на отворите не са отвесирани, не са с еднаква дебелина или съществуващите вече отвори не пасват на стандартните размери на касите. Различните подови покрития от помещение към помещение не се разделят на необходимото място, така че при затворена врата разделящата лайсна на подовите покрития да се намира под крилото на вратата.

Цокли и первази на пода, се поставят след монтажа на вратите, за да не се налага да се премахват при монтажа на касата.

Всички проблеми могат да се избегнат, ако Вие ни посетите навреме и при посещението на наш специалист за взимане на размери се направят консултации и скици на различните ремонтни дейности, които ще бъдат извършени от строителите по и около строителните отвори, свързани с Вашите врати.

В този случай монтажът на вратите ще е безпроблемен, без импровизация и без да се налага да заплащате по два пъти за едни и същи ремонтни дейности.

Ние винаги сме на Ваше разположение за всякакви въпроси и консулрации, свързани с поставянето или подмяната на вратите във Вашия дом.

Най-четени
Последни
Архив
Търсене по ключови думи
Все още няма етикети.
bottom of page